Primjena:
Ova vakuum sušara je razvijena na zahtjev kupca kako bi se uvela potpuno nova tehnologija u proizvodni proces.
Sušenje se vrši prije pečenja na vrlo visokoj temperaturi te ukoliko proizvod nije potpuno osušen isti je tokom pečenja uništen.
Uvođenjem ovog procesa sušenja skraćuje se vrijeme sušenja, povećava se ponovljivost procesa te se smanjuje potrošnja energenata.
Princip rada vakuumske sušare
Vakuumsko sušenje se bazira na prirodnoj pojavi da se vrelište vode (a i drugih tekućina, plinova i krutina) mijenja u ovisnosti o tlaku. Tako je poznato i da je lakše zakuhati vodu na velikim visinama nego u nizinama (zbog pada tlaka zraka).
Sniženjem tlaka na dovoljno niski iznos moguće je sušenje i na sobnoj temperaturi.
Primjena vakuumskog sušenja
- Sušenje drva
- Sušenje bruseva
- Sušenje drugih materijala
Prednosti vakuumskog sušenja
- Niža radna temperatura
- Manje vrijeme sušenja
- Manji energetski zahtjevi
- Povrat ulaganja u kratkom roku
Upravljanje
Upravljanje je bazirano na Siemens PLC-u. Napredni algoritam regulacije:
– kontinuirana regulaciju tlaka i temperature
– brzo ponalaženje optimalnih parametara rada
– jednostavano korisničko sučenje
Algoritam regulacije je vlastito rješenje.