EKN2001

Primjena:

Namjena elektro vozila EKN 2001 u transportu je višestruka.Koristi se kao vozilo nosivosti 2000 kg s tovarnim prostorom dimenzija 2260 x 1250 mm, vučno vozila jedne ili više prikolica, te je osnova za izgradnju nadogradnji.

Naziv:
Ova vozila se također često u žargonu nazivaju kare ili karete

Opis:

Čvrsta čelična konstrukcija šasije vozila, dva elektromotora ukupne snage od 8,4kW(trajna snaga), elektronički regulator brzine, mehanički reduktor i baterija su osnovni skolopovi vozila.
Na vozilo se ugrađuju kotači s pumpanim gumama dimenzija 6.00-13 IND PR ili gumirani kotači ovisno o očekivanim uvijetima korištenja. Pod tovarnog prostora izrađen je od čeličnog rebrastog lima ili od vodootporne šperploče. Tovarni prostor može biti ograđen usadnim, preklopnim stranicama. Standardna izvedba je bez stranica.

Sigurnost:

Vozilo je opremljeno sigurnosnim uređajem koji onemogućuje pokretanje vozila kad vozač nije na vozačkoj platformi.
Neovlašteno korištenje vozila spriječeno je ugradnjom sigurnosne brave s ključem.

Manevriranje:

Vožnja vozila u stojećem položaju omogućuje preglednost puta vozaču, a veoma je pogodna za vožnju u skladištima i tvorničkim halama gdje vozilo vozi naprijed, nazad, a nema dovoljno prostora za okretanje vozila.

Tovarni prostor:

Tovarni prostor pokriven je podom koji se jednostavno uklanja radi pregleda i punjenja baterije.
Moguće su različite izvedbe poda tovarnog prostora, kao i ugradnja bočnih ograda.

Nadogradnje:

Na zahtjev smo u mogućnosti ponuditi ugradnju specijalne opreme kao što je kran za utovar/istovar, spremnik goriva, transporter i slično.

Izvedba:

-Moguće različite pogonske opcije
-Izvedba sa kabinom za vozača u sjedećem ili stajaćem položaju, kabina može biti otvorena ili zatvorena.
-Povećan tovarni prostor
-Povećana nosivost

VOŽNJA NA USPONIMA

Vozilo je opremljeno automatskom parkirnom kočnicom koja olakšava uporabu na usponima. Prilikom zaustavljanja parkirna kočnica se automatski uključuje, a prilikom novog zahtjeva za kretanje parkirna kočnica se automatski otpušta.

Končar Termotehnika d.o.o.