Prolazna peć 400°C

Primjena:

Ova električna prolazna peć je razvijena na zahtjev kupca koji se bavi proizvodnjom električnih grijača. U peći se vrši zagrijavanje izolacijeskih materijala na temperaturi 400°C.

Opis

Peć je opremljena sa osam ventilatora naše proizvodnje i električnim grijačima, regulacija temperature se vrši u četiri regulacijske zone, regulacija je ostvarena PID regulatorima, a aktivirana posredstvom SSR releja.

Peć je integrirana u proizvodni ciklus proizvodnje

Konstrukcija:

Peć je proizvedena u našem standardom načinu proizvodnje za peći za primjenu do 450°C koji se odlikuje kvalitetnom toplinskom izolacijom, robusnom i kvalitetnom konstrukcijom. Kako bi se ispunili očekivani visoki standardi krajnjeg korisnika cijela pod-konstrukcija je zaštićena vručim cinčanjem, a svi limovi (unutrašnji i vanjski) su izvedeni od inox materijala koji su prikladni za temperaturu primjene.

Režim rada

Ova peć, kao i druge peći naše proizvodnje, je proizvedena za primjenu u najtežim industrijskim uvjetima u praktično neprekidnom režimu rada.

Ventilatori

Ventilatori su vlastite proizvodnje i kroz nekoliko iteracija tokom 30 godina i stotina instalacija dovedeni su na najviši stupanj kvalitete i odlikuju se osim velikim kapacitetom i minimalnom potrebom za održavanje.

Grijači

Instalirani grijači su proizvod dugogodišnjeg svjetski poznatog proizvođača grijača te se grijači ne kvare u normalnom režimu rada.

Osnovne tehničke karakteristike:

  • Radna temperatura: 450°C
  • Korisne dimenzije: 2 x 0.1 x 10 [m]
  • Snaga:  4 x 30 [kW] (električni cijevni grijači)
  • Cirkulacija: 8 ventilatora, svaki snage 0,55 [kW]
  • Otvaranje vrata: automatski (peć je u sklopu proizvodne linije te se automatski šaržira/dešaržira)
  • Instalacija: Slovenija

Važna napomena:

Ovdje prikazana peć je samo primjer izvedene peći na zahtjev kupca, gotovo svi naši proizvodi su proizvedeni u dimenziji i karakteristikama koja je najprikladnija kupcu, to jest proizvedena po mjeri, dostavite nam Vaše zahtjeve kako biste dobili ponudu za peć koja Vama najviše odgovara.

Končar Termotehnika d.o.o.