Električna sušara (peć) – 250°C

Primjena:

Ova električna peć je razvijena na zahtjev kupca koji se bavi proizvodnjom brusnih i reznih ploča.

Opis

Peć je opremljena sa ventilatorom naše proizvodnje i električnim grijačima, regulacija temperature se vrši na takav način da se postiže kontinuirana regulacija snage, a kao rezultat se postiže iznimno precizna regulacija temperature.
Regulacija temperature se može vršiti posredstvom industrijskih programskih regulatora temperature ili posredstvom PLC-a.
Peć omogućuje kvalitetnu toplinsku obradu velike količine proizvoda u visokoj kvaliteti.
Visoka kvaliteta pečenja brusnih i reznih ploča zahtjeva visoku kvalitetu polja u peči, kako bi se postigla jednolika kvaliteta u cijelom volumenu.

Konstrukcija:

Peć je proizvedena u našem standardom načinu proizvodnje za peći za primjenu do 250°C koji se odlikuje kvalitetnom toplinskom izolacijom, robusnom i kvalitetnom konstrukcijom.

Režim rada

Ova peć, kao i druge peči naše proizvodnje, je proizvedena za primjenu u najtežim industrijskim uvjetima u praktično non-stop režimu rada.

Ventilatori

Ventilatori su vlastite proizvodnje i kroz nekoliko iteracija tokom 30 godina i stotina instalacija dovedeni su na najviši stupanj kvalitete i odlikuju se osim velikim kapacitetom i gotovo zanemarivom potrebom za održavanje.

Grijači

Instalirani grijači su proizvod dugogodišnjeg svjetski poznatog proizvođača grijača, te se grijači ne kvare u normalnom režimu rada.Instalirani grijači su proizvod dugogodišnjeg svjetski poznatog proizvođača grijača, te se grijači ne kvare u normalnom režimu rada.

Transport proizvoda

Transport proizvoda je posredstvom stalaža koje se transportiraju viljuškarom, dizajn peči je takav da se viljuškarom može ući u peć. U svaku peć stanu tri stalaže.

Osnovne tehničke karakteristike:
Radna temperaturado 250°C
Korisne dimenzije1.5 x 2.0 x 2.5 [m]
Snaga2 x 25 [kW]
Cirkulacija2 ventilatora, svaki snage 4 [kW]
Otvaranje vrataDvokrilna s ručnim otvaranjem u stranu
PosluživanjeStalaže s viljuškarom
NamjenaPečenje brusnih i reznih ploča
Instalacijau EU

Važna napomena:

Ovdje prikazana peć je samo primjer izvedene peći na zahtjev kupca, gotovo svi naši proizvodi su proizvedeni u dimenziji i karakteristikama koja je najprikladnija kupcu, to jest proizvedena po mjeri, dostavite nam Vaše zahtjeve kako biste dobili ponudu za peć koja Vama najviše odgovara

Dodatna oprema

Svaka peć iz našeg proizvodnog programa može biti izvedene u plinskoj ili električnoj verziji te izvedena sa:

  • Jednokrilna/dvokrilna vrata
  • Zaključavanje vrata
  • Automatski transport u/iz peći
  • Profesionalni zapisivač podataka
  • ON/OFF ili kontinuirana regulacija snage
  • Prisilni odsis dimnih plinova
  • Prisilno hlađenje
  • Razne druge opcije
IMG_1771small

Prikaz unutrašnjosti peći

Končar Termotehnika d.o.o.